Home     ASUS Essence STX II High-Fidelity Audio Card geluidskaart
ASUS Essence STX II High-Fidelity Audio Card geluidskaart

ASUS Essence STX II High-Fidelity Audio Card geluidskaart


PCIe x1, Geluidschip: ASUS AV100, Zwart, (Retail)€ 227.82

Artikelcode: VWKK#A29

ASUS Essence STX II High-Fidelity Audio Card geluidskaart


  • Productinformatie

Vier jaar na het debuut van de Essence STX - lange tijd door zeer tevreden gebruikers wereldwijd uitgeroepen tot nummer 1 in het hi-fi geluidskaarten segment - blijft ASUS zich inspannen om steeds betere, hoogwaardige geluidskaarten te leveren, tot grote tevredenheid van zelfs de meest veeleisende audiofielen. Op basis van jarenlange ervaring in het ontwikkelen van de Essence One, Essence STU en Essence III, biedt de Essence STX II een uiterst zorgvuldig ontwerp, ultieme prestaties en grootse muzikaliteit - elementen die de kern van de hele Essence Hi-Fi serie vormgeven.
De Essence STX II levert marktleidend, 124dB SRV helder geluid, een beproefde kwaliteit die is geërfd van de revolutionaire en onvolprezen Essence STX-geluidskaart - tot 64 keer (64x) beter dan typische on-board audiohardware. Hoofdtelefoon-output behaalt fantastische 120 dB SRV.
Een hoge precisie klok is cruciaal voor audiofielen. Geïntegreerde schakelingen zijn gevoelig voor warmte- en temperatuurschommelingen. Daarom bevat de Essence STX II een hoogwaardige temperatuurgecompenseerde kristal oscillator (TCXO, temperature-compensated crystal oscillator) klokbron. Dit is een uiterst nauwkeurige timing-technologie die uiterst lage jitter waarborgt.
De Essence STX II maakt gebruik van een speciale vier-pins Molex stroomaansluiting in plaats van vermogen te betrekken via de uitbreidingssleuf (zoals andere kaarten). Dit zorgt voor een meer zuivere toevoer van elektriciteit. Geoptimaliseerde vermogensafgifte wordt verder gewaarborgd via high-fidelity low-dropout (LDO) regulators - ongekend in de geluidskaartindustrie. Verder zorgen door audiofielen gewaardeerde WIMA condensators voor gebalanceerd geluid.
De grootse muzikaliteit die Essence-luisteraars verwachten is ingekapseld door gevierde MUSES 8920 en MUSES 8820 op-amps, die levensechte tonaliteit en een ruimtelijk klankbeeld leveren.

Type
Geluidskaart
Kleur
Zwart
EAN
4716659682639
Fabrikantcode
90YA00MN-M0UA00
Insteekplaats
PCIe x1
Aansluiting
Aansluitingsgegevens Line-in
6,3mm (line-in/microfoon)

Aansluitingsgegevens Line-out
1x 6,3mm, 2x RCA

Digitaal-uit (coaxiaal)
1

D/A-converter
Bit
24


kHz
192.0

Soundchip
ASUS AV100

Surround
Dolby Digital Live, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Pro-Logic II
Overige informatie
Drie verwisselbare op-amp sockets.
De Essence STX II profiteert van verwisselbare op-amp sockets die gebruikers in staat stellen om verschillende klankkleuren en tonale combinaties te creëren.

Extra op-amp swap kit
De Essence STX II wordt zelfs geleverd met een swap kit die drie extra op-amps bevat - twee Texas Instruments LME49720's en een MUSES 8820 - plus een kleminstrument dat het makkelijk maakt om de op-amp microchips te verwijderen.
Afmetingen
Hoogte: 107 mm x Diepte/lengte: 168 mm
Garantie
24 maanden (indicatie fabrieksgarantie)
Levertijd
Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, morgen in huis.